Programma compleet
Geplaatst op: 11 juli 2016

Dit is een oud bericht en kan betrekking hebben op een eerdere editie van Zomerparkfeest.

Ons programma is nu bijna compleet. Vandaag voegen we onder anderen The Egyptian Lover (USA), Kikagaku Moyo (Jap) en Storksky toe tot de line-up van komende editie!

Electro Pharaoh
Electro-grootheid The Egyptian Lover uit Los Angeles maakt al dansvloervullers sinds de eerste helft van de jaren tachtig. Zijn hits ‘Freak-a-Holic’ (1984) en ‘Egypt, Egypt’ (1986) zijn klassiekers die al  lang en breed zijn opgenomen in de canon van de dancemuziek. De “Electro Pharaoh”, zoals hij zichzelf noemt, is nog altijd actief en bracht afgelopen jaar nog een album uit gemaakt met dezelfde apparatuur als zijn klassieke doorbraakalbum On The Nile uit 1984. In augustus komt hij naar Venlo.

Japanners en Limburgers
Datzelfde geldt voor de Japanse band Kikagaku Moyo. Een psychedelische rockband met ambient-invloeden. Dat klinkt zweverig en dat is het soms ook, maar altijd op een prettige manier. Helemaal niet zweverig is de muziek van Storksky. We kondigden eerder al aan dat deze band samen met het Limburgs Jeugdorkest een ode brengt aan het klassieke rock-album Nevermind van Nirvana. De talentvolle tweemansformatie uit Limburg doet echter ook een solo-show op het festival met stevige alternatieve rock.

Beeldende kunst in het park
Na een eerste succesvolle samenwerking vorig jaar, slaan Odapark en Zomerparkfeest opnieuw de handen ineen en presenteren twee kunstenaars op het festivalterrein. Dit jaar exposeren Mathieu Klomp en Silvia B. hun werk in twee glazen containers op het park. Silvia B. onderzoekt ons idee van schoonheid in de beelden, tekeningen en installaties die zij maakt. In het werk zitten bovendien veel verwijzingen, variërend van sprookjes tot vechtsport en van straatcultuur en kermis tot kunstgeschiedenis. Mathieu Klomp verovert met zijn plastic beelden momenteel de internationale kunstwereld. Hij zoekt in zijn werk de spanning op tussen de werkelijkheid van het alledaagse en het fysieke enerzijds, en de subjectieve wereld van symbolische betekenis anderzijds.
Meer visueel spektakel is er van het ‘duo-collectief’ KOBE. KOBE maakt performances met vaak een sterk beeldend karakter en de veranderende maatschappij en mens als inspiratiebron in het theater, clubs en op festivals. Zij doen een show samen met de Limburgse dj Lucky Done Gone.

Holland goes Balkan
Ook voegt Zomerparkfeest twee Nederlandse bands toe aan de line-up die invloeden uit de balkan mengen tot een feestelijke mix. De tienkoppige groep Projekt Rakija is de bekendste van de twee. De groep mengt rock, electro, reggae met de folklore van de Balkan. Net zo feestelijk is de muziek van de heren van Ooostblok. Afgelopen week was de formatie nog te zien op het Zomerstraatfeest tussen het publiek. Ook in augustus is de band weer van de partij met hun bontjassen en berenmutsen. Verder is er rootsreggae en dub van Zen Rockers & Ozzie Ranks en komt harptalent Remy van Kesteren die op 16-jarige leeftijd al debuteerde in het Concertgebouw en speelde in de Carnegie Hall in New York. Zijn laatste album heeft hij klassiek ingeruild voor popmuziek en zocht hij de medewerking met onder andere zanger Michael Prins en trompettist Eric Vloeimans.
DJ Trish Trash en DJ Watusawa maken het plaatje zo goed als compleet. DJ Trish Trash keert terug met haar betere vuige garage- en rockplaten. DJ Watusawa brengt muzikaal voer mee uit de hele wereld.

Neverland FM Picknick
Naast Anita Meijer zijn ook de namen van de zaterdagse picknick-middag bekend. De dialectband Julia, smartlappen-groep De Anitaas, De Tegelse band Runnin’ Blue en de dj-dames Maedjes halde van Plaetjes ft. Urban Dance Studio maken de line-up compleet.

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×