Programma
8-11 AUGUSTUS 2024Placeholder for ZPF 280822 193501 PAMVDBROEK 3033 LRZPF 280822 193501 PAMVDBROEK 3033 LR
Update Geplaatst op: 11 april 2023

Zomerparkfeest kiest voor nieuwe beveiliger

Beveiligingsorganisatie Basmans security uit Beek is de komende drie jaar de nieuwe beveiliger van Zomerparkfeest. Het Limburgse beveiligingsbedrijf kwam na een zorgvuldige procedure als beste uit de bus.

Zomerparkfeest telde de afgelopen edities zo’n 100.000 bezoeken over vier dagen. Daarnaast zijn er ruim 1.100 vrijwilligers actief op het festivalterrein. Die mensenmassa vraagt om een solide veiligheidsbeleid.

Veiligheid, zowel fysieke als sociale veiligheid, is een essentiële voorwaarde voor een geslaagd evenement. ‘De veiligheid van onze vrijwilligers en bezoekers is voor Zomerparkfeest de allerbelangrijkste verantwoordelijkheid. Natuurlijk staat een goed programma buiten kijf. Maar het publiek dat hierop afkomt moet erop kunnen vertrouwen dat een bezoek aan Zomerparkfeest veilig is. Daar zorgen we ook de komende jaren voor met deze driejarige overeenkomst met Basmans’, aldus Zomerparkfeest-voorzitter Marc Nelissen.

Bij de editie 2022 koos Zomerparkfeest al voor een kleiner zusje van Basmans, namelijk Basmans medical. Dit bedrijfsonderdeel maakte met zijn medische dienstverlening een heel goede indruk bij publiek en vrijwilligers.

Basmans security heeft dezelfde mentaliteit en bleek te kunnen voldoen aan de stevige voorwaarden die Zomerparkfeest stelt. Voor de opdracht hadden zich zes beveiligingsbedrijven gemeld. Basmans kwam als beste uit de selectie. De driejarige overeenkomst is ondertekend door de directie van Basmans en het bestuur van Zomerparkfeest.