Programma
17-20 AUGUSTUS 2023
Placeholder for Naamloos 494Naamloos 494
AMIGO zondag 15:15 - 15:45

De Hermenie - De Gelaarsde Kat

Een project van 200 jaar muziek in Venlo
Het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo ofwel De Hermenie bestaat dit jaar 200 jaar! Tijdens het Zomerparkfeest organiseren we een muzikaal evenement voor de jeugd in Venlo met een muzikale versie van het sprookje van “De Gelaarsde Kat”. Vrijwel iedereen heeft ooit kennis gemaakt met de sprookjes van de gebroeders Grimm. Een van hun sprookjes heeft de componist Franco Cesarini gebruikt om er een interactieve compositie voor harmonieorkest bij te schrijven met toevoeging van een verteller. Onze verteller is Karlijn van Kruchten!

Er is een parallel te trekken tussen dit sprookje, dat al zo lang mensen verblijdt en pleziert en De Hermenie, die dit ook doet. Deze twee eeuwen oude elementen samen (proza en muziek) zijn daarom haast een ultieme culturele samensmelting waar een nieuw, jong publiek van kan gaan genieten.

Voorafgaand aan deze bijzondere muzikale gezellige voorstelling kunnen jullie een paar laarzen zo mooi mogelijk versieren en er een prijs mee winnen! Na afloop van het sprookje mag je je laarzen showen en maak je kans op een prijs voor de mooist versierde laarzen. Ben jij er ook bij?