Programma
8-11 AUGUSTUS 2024
Placeholder for La Piratesse Rataplan Daria Miasoedova 9La Piratesse Rataplan Daria Miasoedova 9
TEATRO zaterdag 21:30 - 22:30

LaPiratesse

LaPiratesse is een live band die haar nummers brengt als een audio-visuele trip; door spoken word, extravagant zelf gemaakte kostuums, dans en visuals word je meegezogen in andere werelden.

Frontvrouw Inez Wolters benadert haar nummers als visuele live clips en gebruikt het podium om te protesteren en te activeren. In elk nummer transformeert ze in een ander karakter met daarbij steeds een andere, zelf gemaakte, extravagante outfit. Ze neemt haar publiek mee langs haar gedachten, vragen en dromen over nu en (over)morgen. Dit doet zij op een persoonlijke manier, die tegelijkertijd universele thema’s weet te raken over (gender)gelijkheid, femininiteit, technologische en natuurlijke omwentelingen maar ook over armoede en eenzaamheid.

Samen met muzikanten Wouter de Belder, Eva Korse, Willem Heylen en visual artist Sander Verbiest, creëert Inez een uitzonderlijke totaalbeleving, een nieuw universum, met een rijke mix van modern klassiek, tot jazz en pop-rock, wereldmuziek, als ook dans, visuals, fashion-design en spoken word.

De graadmeter? Als het maar schuurt, vervreemdt, je brein openbreekt of je hart doet bonken.