Programma
17-20 AUGUSTUS 2023
Placeholder for Portraits Atelier NL Buun Peterde Ronde zpfPortraits Atelier NL Buun Peterde Ronde zpf
TERREIN zondag 15:30 - 16:15

Presentatie AtelierNL - WildHout

LIVE Presentatie door AtelierNL / Nabij Teatro verzamelen.

Hoe creëren we groenere steden en dorpen? Museum van Bommel van Dam en Odapark nodigden AtelierNL uit een project te ontwikkelen rond deze vraag. WildHout richt zich op het Julianapark, dat 75 jaar geleden werd aangelegd. Het is dankzij de open structuur de perfecte locatie voor evenementen. Minder bekend is dat er ook een grote verscheidenheid aan bomen te vinden is, waarvan vele zo oud als het park zelf. Met WildHout wil AtelierNL laten zien hoezeer bomen verbonden zijn met onze samenleving en hoe groot hun ecologisch belang is.

WildHout bestaat uit zes houten banken, gemaakt van bomen uit Venlo die onlangs omgevallen zijn of gekapt moesten worden. De zes banken lichten ieder een ander thema uit: voedsel- en houtproductie, recreatie, biodiversiteit, waterbeheer en cultureel erfgoed. Bij elke bank is een activiteit te vinden die parkbezoeker meer te weten laat komen over bomen en hun betekenis.

WildHout is onderdeel van Nieuwe Uitzichten, een project van Museum van Bommel van Dam en Odapark. Negen kunstenaars gingen hiervoor op zoek naar manieren om bij te dragen aan de vorming van nieuwe natuur. Ieder legde zich toe op een andere locatie in de gemeenten Venlo en Venray. Vanaf 9 september zijn de resultaten via wandel- en fietsroutes te bezoeken. Kijk voor meer informatie op vanbommelvandam.nl.