Prof. dr. Vincent Icke

Deze artiest heeft opgetreden op de Zomerparkfeest editie van 2018

(Nederland) wetenschap  sterrenkunde  

Hoe je op de Maan komt weten we inmiddels. Hoe je naar Saturnus reist kunnen we aan een goede vriend vragen. Bovendien zijn we al op Titan geland, de grootste maan van Saturnus. Maar daar voorbij? Naar de sterren, en zelfs verder?

Hoe dat moet weten we nog niet, maar dat het kan weten we wel, dankzij Einstein. Met raketten die bijna zo snel gaan als het licht kunnen we het hele Heelal bereizen. Naar onze sterrenburen, naar het centrum van de Melkweg, naar sterrenstelsels op een miljard lichtjaar afstand. De reisgids van Reisbureau Einstein zegt dat zelfs de verste sterrenstelsels in het Hubble Ultra Deep Field, op een afstand van elf miljard lichtjaar, zijn te bereizen.

Als wij het kunnen, geldt dat ook voor andere bewoners van het Heelal: dat zijn onze ‘exoburen’. Dat er exoburen zijn is zeer aannemelijk. Sterrenkundigen hebben al duizenden planeten buiten ons zonnestelsel ontdekt. Zijn er exoburen daarginds? Slimmer dan wij? Is een exobeschaving echt beschaafd?

Onderdeel van de programmalijn: Sun Ra - Calling Planet Earth

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×