Robert Roelink

Deze artiest heeft opgetreden op de Zomerparkfeest editie van 2016

(Nederland) beeldende kunst  

Kunstnomade Robert Roelink maakt installaties van onconventionele materialen als plastic, tape en huishoudelijk afval. Uit schijnbaar waardeloze en overtollige spullen bouwt hij kunstwerken die reageren op de toestand van het milieu en onze ‘duurzame’ samenleving. Tijdens het Zomerparkfeest werkt Roelink aan een installatie in de vorm van een boom: symbool van optimisme, van levenskracht en de onverwoestbaarheid van de natuur. Belangrijkste grondstof: afval van de festivalbezoekers. Het werk dat Roelink gaat maken heet "Just one bird can show us our freedom; A MATTER OF LIFE AND DEATH".

Roelink toont verder op het terrein aan de achterkant van Museum van Bommel van Dam een grote opblaasbare sculptuur in de vorm van een tank. De tank oogt ondanks zijn vrolijke kleur toch wat angstaanjagend. Ook met dit werk vraagt Robert Roelink aandacht voor de gevolgen van het menselijk handelen.

Dit programmaonderdeel is mogelijk gemaakt in samenwerking met Museum van Bommel van Dam.


Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×