The Sun Ra Arkestra

Deze artiest heeft opgetreden op de Zomerparkfeest editie van 2018

(Verenigde Staten) jazz  

Sun Ra was een van de belangrijkste en meest invloedrijke muzikanten in de moderne jazz van na 1950. Ook is hij de wegbereider van het afro-futurisme; een kunststroming die navolging vond in muziek, film (recent nog in de Hollywood-blockbuster Black Panther) theater en beeldende kunst. Sun Ra creëerde een cultus om zijn persoon waarin hij beweerde van het “engelenras” te zijn en niet van de aarde kwam maar van Saturnus te komen. Hij zou in 1993 dan ook niet zijn gestorven maar zijn teruggekeerd naar Saturnus.

Nu, een kwart eeuw later, hebben we het legendarische Sun Ra Arkestra op de planken staan. Gekleed in futuristische Space Age kleding verkent deze reizende en immer veranderende kosmische gemeenschap al zes decennia lang de jazz in al haar vormen.

De band staat bekend om hun mix van swingorkestraties met avant-garde jazz, Afrikaanse ritmes, moderne elektronica en Egyptische kosmologie (Ra is de Egyptische zonnegod). Het resultaat klinkt als een ‘New Orleans funeral from outer space‘ en is op meer dan 150 albums te horen.

Onderdeel van de programmalijn: Sun Ra - Calling Planet Earth

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×