Tom Lanoye

Deze artiest heeft opgetreden op de Zomerparkfeest editie van 2018

(België) literatuur  

Tom Lanoye heeft meerdere talenten. Hij is ondernemer en is als schrijver actief als romancier, columnist, dichter, scenarist en theaterauteur. Tom Lanoye is een veelgelezen en –geprezen auteur en is een graag geziene gast op de grote Europese theaterfestivals.

Lanoye is een graag geziene gast in radio- en televisieshows in België en Nederland en treedt ook op in theaters. Zijn provocerende uitspraken brengen hem regelmatig in de publieke belangstelling. Zijn literair werk is vele malen bekroond en in meer dan vijftien talen gepubliceerd en/of opgevoerd. In Franstalig België is hij sinds de vertaling van zijn roman Sprakeloos eveneens doorgebroken.

Zijn theater is opgevoerd in twintig landen en op zijn palmares staan bestsellers als Kartonnen dozen, Ten oorlog en Gelukkige slaven. In 2012 schreef hij het Boekenweekgeschenk Heldere hemel. In 2014 ontving hij voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs.

Onderdeel van de programmalijn: Micha Wertheims Rariteitenkabinet

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×