8-11 AUGUST 2024

Malou Holshuijsen

Placeholder for Holshuijsen Malou c Nienke s Gravemade R1 07525 031 A webHolshuijsen Malou c Nienke s Gravemade R1 07525 031 A web
Teatro Friday 09 August

In samenwerking met de Bibliotheek Venlo staat dit jaar een speciale editie van "Venlo Leest" op Zomerparkfeest. Schrijver, columnist, podcastmaker en presentator Malou Holshuijsen (1987) is te gast. Nanet Hazenbosch gaat met haar in gesprek over o.a. feminisme, vriendschap en liefdesvormen.

Het werk van Malou Holshuijsen wordt gekenmerkt door een scherp gevoel voor humor en rauwe kwetsbaarheid.

Malou is een maker met een flinke dosis zelfspot en de drang om mensen met elkaar te verbinden. Ze schrijft boeken, columns en scenario’s. Ze staat eerlijk en toegankelijk op het podium met lezingen over haar roman en columns. Maar ook over persoonlijke onderwerpen als traumaverwerking, het genot en gevaar van (zwarte) humor, (bewuste) kinderloosheid, de Indische (zwijg)cultuur en de geschiedenis van Nederlands-Indië.

Haar debuutroman ‘Zachtop lachen’ werd genomineerd voor de Hebban debuutprijs 2022 en de filmrechten zijn verkocht. Haar tweede roman ‘Alleen en duizend mensen’ verscheen in oktober 2023. In 2024 schreef ze samen met Roos Slikker ‘Dat komt nooit meer goed'. Samen met Tatjana Almuli presenteert ze de succesvolle podcast ‘Tussen Dertig en Doodgaan’ met maatschappelijke vraagstukken en persoonlijke verhalen over thema’s als veranderende vriendschappen, social media, liefde en seks. Daarnaast is ze presentator van de podcast ‘Dit komt nooit meer goed’ (samen met Roos Schlikker). Hierin gaan ze op zoek gaat naar de non-succesverhalen van op het eerste gezicht succesvolle Nederlanders. Met gasten als Jesse Klaver, Paul de Leeuw, en Ronald Giphart. Vanaf september 2024 staat ze door het hele land in het theater met haar one woman show ‘Ik vier het klein’. In maart 2025 te zien in de Maaspoort.

Malou Holshuijsen in gesprek met Nanet Hazenbosch wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Venlo, Aangenaam en netwerkorganisatie Sablones.

Literatuur

podium

Teatro
Placeholder for ZPF 20190810 Roy Thuyns A7 06923ZPF 20190810 Roy Thuyns A7 06923

Mede mogelijk gemaakt door

Placeholder for De Bibliotheek VenloDe Bibliotheek Venlo

New! Create your own Zomerparkfeest and share it with your friends

  • Save your favorites and create your own schedule in the app
  • Share your program with friends
  • Create your personal homepage with favorite venues and food spots

Login with your Zomerparkfeest account

Share with friends

Kopieër onderstaande url en deel deze pagina met je vrienden.

Url copied to your clipboard

Url could not be copied to your clipboard