8-11 AUGUSTUS 2024

Placeholder for Peaches by keyistudio 001Peaches by keyistudio 001

Rowwen Hèze, Altın Gün, Peaches, Karsu en Bilal Wahib op Zomerparkfeest

Geplaatst op: 21 juni 2023

De line-up van Zomerparkfeest is rond. Limburgs trots Rowwen Hèze keert terug op Zomerparkfeest-bühne op de laatste festivaldag. Hetzelfde geldt voor de Turkse psychedelica van Altın Gün. De Nederlands-Turkse band staat wereldwijd voor volle zalen en festivalweides en sluit de eerste dag af. Feministisch icoon en electroclash-pionier Peaches doet dat op vrijdagavond. Voorafgaand is deze spot voor de Nederlands-Turkse zangeres Karsu. Bilal Wahib, zanger en rapper, neemt de zaterdagafsluiting op MAIN voor zijn rekening.

Een aantal highlights uit het programma: de Nederlandse zanger Claude, afropop van Songø, de YouTubers van Bankzitters, de Belgische band The Haunted Youth, stand-up comedian en cabaretier Martijn Koning, Venloos trots Jiri11, alternatieve popzangeres Roosbeef, Pussy: een gezamenlijke theatervoorstelling van Het Laagland en Toneelgroep Maastricht, mister Kronenburg Park Frank Boeijen, de Mexicaanse fusionband Son Rompe Pera, schrijfster Lale Gül, de chille Nederlandse surfer-dude Goldkimono, het Congolese experimentele elektronisch muziekcollectief KOKOKO!, Cecilia Moisio brengt met PINK PORTAL een ode aan het vrouwenlichaam, elektronische gekkigheid van Prins S. en De Geit, de Nederlandse principiële smartlapzangeres Sophie Straat, publicist en columnist Sander Schimmelpenninck, de Nederlands-Colombiaanse artiest QUIQUE en Jazz Orchestra of the Concertgebouw gaat Vreemd.

Altijd nieuwer
Zomerparkfeest is altijd nieuwer. Van nieuwe talentvolle artiesten, gevestigde namen met nieuw werk, vernieuwende cross-over producties en het zichtbaar laten landen van actuele thema’s. Zo staan we stil bij grensoverschrijdend gedrag binnen de kunstinstallatie (On)Aangenaam die de grens tussen wel- en onbehagen onderzoekt. Ook het feminisme is verwikkeld in het programma met o.a. Club Lam en de voorstelling Vote, oud-politica en activist Hedy d'Ancona die door Europarlementariër Vera Tax wordt geïnterviewd en feministisch icoon Peaches die grenzen verlegt en barrières doorbreekt.

Opening en afsluiting met eigen productie
Het festival wordt geopend en afgesloten met een eigen productie op MAIN. Donderdag is de eerste plek voor Beats Bonanza: The Opening Extravaganza. Deze buitengewone opening neemt je mee naar de levendige dance- en urban-muziekscene van de jaren 90 en 00, Onder leiding van Samir Ait Moh (bekend van Moksi) presenteert een groep culturele, creatieve en kunstzinnige geesten uit de regio een bijzonder schouwspel. Met medewerking van dansgezelschap Oxygen | Jennifer Romen, dansschool Urban Dance Studio, graffiti-artiest Vincent Huibers en een samengestelde band van regionale muzikanten die bekende dance- en urban-anthems in een klassiek jasje steken.

Met De Laatste Dans wordt Zomerparkfeest zondagavond op multidisciplinaire wijze afgesloten. Beginnend met de korte film ZWEET van collectief DansBlok die een ode brengt aan de nacht. De film vloeit over in een knalfeest o.l.v. DJ Lucky Done Gone, ondersteund met visuals en performances.

Breed programma
Zomerparkfeest programmeert een divers en inclusief programma met muziek in alle genres, theater, film, dans, literatuur, kunst en wetenschap. Ook is er kinderprogramma, de muzikale Picknick der Gebroken Harten voor het hele gezin en de Middag van het Sentiment voor senioren. Het volledige programma van Zomerparkfeest vind je hieronder het kopje PROGRAMMA.

Placeholder for 2018 Pam van den Broek donderdag 062018 Pam van den Broek donderdag 06

Nieuw! Creeër je eigen Zomerparkfeest en deel die met je vrienden

  • Sla je favorieten op en stel je eigen blokkenschema samen in de app
  • Deel je programma met vrienden
  • Creeër je persoonlijke homepage met favoriete podia en foodspots

Login met je Zomerparkfeest account

Deel met je vrienden

Kopieër onderstaande url en deel deze pagina met je vrienden.

Url is gekopieerd naar je plakbord

Url kon niet worden gekopieerd naar je plakbord