8-11 AUGUSTUS 2024

Malou Holshuijsen

Placeholder for Holshuijsen Malou c Nienke s Gravemade R1 07525 031 A webHolshuijsen Malou c Nienke s Gravemade R1 07525 031 A web
Teatro vrijdag 09 augustus

In samenwerking met de Bibliotheek Venlo staat dit jaar een speciale editie van "Venlo Leest" op Zomerparkfeest. Schrijver, columnist, podcastmaker en presentator Malou Holshuijsen (1987) is te gast. Nanet Hazenbosch gaat met haar in gesprek over o.a. feminisme, vriendschap en liefdesvormen.

Het werk van Malou Holshuijsen wordt gekenmerkt door een scherp gevoel voor humor en rauwe kwetsbaarheid.

Malou is een maker met een flinke dosis zelfspot en de drang om mensen met elkaar te verbinden. Ze schrijft boeken, columns en scenario’s. Ze staat eerlijk en toegankelijk op het podium met lezingen over haar roman en columns. Maar ook over persoonlijke onderwerpen als traumaverwerking, het genot en gevaar van (zwarte) humor, (bewuste) kinderloosheid, de Indische (zwijg)cultuur en de geschiedenis van Nederlands-Indië.

Haar debuutroman ‘Zachtop lachen’ werd genomineerd voor de Hebban debuutprijs 2022 en de filmrechten zijn verkocht. Haar tweede roman ‘Alleen en duizend mensen’ verscheen in oktober 2023. In 2024 schreef ze samen met Roos Slikker ‘Dat komt nooit meer goed'. Samen met Tatjana Almuli presenteert ze de succesvolle podcast ‘Tussen Dertig en Doodgaan’ met maatschappelijke vraagstukken en persoonlijke verhalen over thema’s als veranderende vriendschappen, social media, liefde en seks. Daarnaast is ze presentator van de podcast ‘Dit komt nooit meer goed’ (samen met Roos Schlikker). Hierin gaan ze op zoek naar de non-succesverhalen van op het eerste gezicht succesvolle Nederlanders. Met gasten als Jesse Klaver, Paul de Leeuw en Ronald Giphart. Vanaf september 2024 staat ze door het hele land in het theater met haar one woman show ‘Ik vier het klein’. In maart 2025 te zien in de Maaspoort.

Malou Holshuijsen in gesprek met Nanet Hazenbosch wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Venlo, Aangenaam en netwerkorganisatie Sablones.

Literatuur

podium

Teatro
Placeholder for ZPF 20190810 Roy Thuyns A7 06923ZPF 20190810 Roy Thuyns A7 06923

Mede mogelijk gemaakt door

Placeholder for de Bibliotheek Venlode Bibliotheek Venlo

Nieuw! Creeër je eigen Zomerparkfeest en deel die met je vrienden

  • Sla je favorieten op en stel je eigen blokkenschema samen in de app
  • Deel je programma met vrienden
  • Creeër je persoonlijke homepage met favoriete podia en foodspots

Login met je Zomerparkfeest account

Deel met je vrienden

Kopieër onderstaande url en deel deze pagina met je vrienden.

Url is gekopieerd naar je plakbord

Url kon niet worden gekopieerd naar je plakbord