8-11 AUGUSTUS 2024

Placeholder for Rover | Roshanak Morrowatian - House of StrengthRover | Roshanak Morrowatian - House of Strength

Dans & theater

Geplaatst op: 09 augustus 2023

Wie denkt dat Zomerparkfeest alleen ommuziek draait heeft het dus mis! Ook voor je dagelijkse dosis dans en theater ben je op ons festivalterrein aan het juiste adres.

Laten we dansen!

House of Strength van Rover | Roshanak Morrowatian is een spirituele, fysieke en muzikale performance waarin de veelzijdigheid van de mens wordt gevierd. De choreografe transformeert een oeroud ritueel, dat oorspronkelijk uit Perzië komt, tot hedendaagse inclusieve dans die de kracht van het collectief viert. Ga ook zeker kijken bij WORK is a four-letter word! Een voorstelling van het Rotterdamse interdisciplinaire dansgezelschap Teddy shouldn’t smoke, in samenwerking met dichter Daan Doesborgh en muzikant Bruno Ferro Xavier da Silva. Zij combineren dans, poëzie en muziek in één veelzijdige voorstelling die de chaotische en uitputtende levens van zzp’ers in de
cultuursector voelbaar maakt.

Samen met ZOBAYDA achter de draaitafels, en de ARK Rave Crew als dragers van de sfeer, zal Connor Schumacher ervoor zorgen dat elke vezel in je lichaam gaat tintelen tijdens een guided rave. Wat we fysiek beoefenen, wordt mentaal onze vaardigheid - dus laten we in beweging komen.

PINK PORTAL van Cecilia Moisio is een informatieve, grappige maar ook emotionele voorstelling over het lichaam van de vrouw – van haar eerste menstruatie tot haar overgang. Een ode aan waar wij allemaal ooit begonnen zijn.

Theater is overal

Het Laagland en Toneelgroep Maastricht presenteren Pussy! (Leeftijd 14+) Een eigentijdse voorstelling die niet predikt over hoe we ons horen te gedragen, maar die jou zelf laat reflecteren op jouw ideeën over stereotyperingen en genderrollen. In de nieuwe theatershow ‘Appeltjes Schillen’ vertelt Martijn Koning de mensen eens flink de waarheid. Over zichzelf! Zodra Sezgin Gϋleς het podium opstapt laat hij je met elke vezel in zijn lichaam weten dat er geen enkele ruimte meer is voor uitgespeelde typetjes, pretentieusheid of oneerlijkheid. Sezgin handelt uitsluitend in het komedische extract van zijn keiharde realiteiten. (Leeftijd 18+)

Zaterdag vindt nabij KINO de voorstelling Vote van Club Lam plaats. Dit gaat over het tragikomische verhaal van Elise Spauwen, de eerste vrouw in Nederland die gebruik heeft gemaakt van actief stemrecht. Deze voorstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Via Zuid.

Nieuw! Creeër je eigen Zomerparkfeest en deel die met je vrienden

  • Sla je favorieten op en stel je eigen blokkenschema samen in de app
  • Deel je programma met vrienden
  • Creeër je persoonlijke homepage met favoriete podia en foodspots

Login met je Zomerparkfeest account

Deel met je vrienden

Kopieër onderstaande url en deel deze pagina met je vrienden.

Url is gekopieerd naar je plakbord

Url kon niet worden gekopieerd naar je plakbord