8-11 AUGUSTUS 2024

Placeholder for Rowwen HèzeRowwen Hèze

MAIN, MAIN, MAIN

Geplaatst op: 26 juli 2023

Nooit hetzelfde, altijd anders, altijd nieuwer! Dit jaar hebben we een goed gevulde MAIN met voor ieder wat wils.

Stap terug in de tijd en dompel jezelf onder in een betoverende mix van dans, muziek en kunst bij 'Beats Bonanza: The Opening Extravaganza'. Deze buitengewone opening neemt je mee naar de levendige dance en urban muziekscene van de 90's en 00's. Onder leiding van Samir Ait Moh opent een groep van creatieve geesten Zomerparkfeest. Het team bestaat uit dansgezelschap Oxygen | Jennifer Romen, dansschool Urban Dance Studio, graffitiartiest Vincent Huibers en een samengestelde band van regionale muzikanten. We trekken het feestje door met The Haunted Youth. Deze band staat bekend om hun hypnotiserende psychpop en hun nummers zijn verweven met een rijk en dromerig internationaal geluid. We sluiten de avond af met de psychedelische Turkse tunes uit de 70's van Altın Gϋn.

Op vrijdag trappen we af met hét nieuwe muzikale talent, Claude. Zijn debuutsingle 'Ladada (Mon Dernier Mot)' was wekenlang het meest geshazamde nummer in Nederland. Hij staat deze zomer op alle grote festivals en dus ook op Zomerparkfeest. QUIQUE zijn unieke sound en melodieuze, tweetalige flow in het Spaans en in het Nederlands, zorgen voor een feest op het podium. We duiken vervolgens in de wereld van rock ’n roll met Sloper. De band werd en wordt gevormd door niemand minder dan Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger).

Iemand die je echt niet mag missen is Karsu! Haar muziek is een samensmelting van jazz, pop, blues en Turkse muziek. Haar krachtige stem en virtuoze pianospel zorgen voor indrukwekkende liveoptredens. Last but not least zal performancekunstenaar Peaches het hoofdpodium betreden. Haar muziek is een opzwepende mix van electroclash, electropunk en punk rock. Haar teksten zijn brutaal en met een knipoog. Al meer dan 20 jaar verlegt ze grenzen en doorbreekt ze barrières. Ze heeft de populaire cultuur drastisch veranderd door een
gedurfde, seksueel progressieve weg te bewandelen, die de deuren heeft geopend voor talloze anderen om te volgen.

Litzberg betreedt op zaterdagmiddag als eerste MAIN, waarna Frank Boeijen je na etenstijd een perfecte zomeravond voorschotelt. Nieuwe arrangementen van bekende nummers zullen je verrassen en meenemen op een muzikale reis door de tijd. Son Rompe Pera staat vervolgens klaar om je te overgieten met een perfecte dosis cumbia. De afsluiter op zaterdag is Bilal Wahib & Los Tigres. Met catchy hits als 'Tigers' en 'Vliegen' kan niemand meer om dit multitalent heen.

Wie is er klaar voor de zondag? Trek een blik energieke boys open en mix dit met een beroemd YouTubekanaal en je krijgt Bankzitters! Hun laatste hit 'Je blik richting mij' is enorm populair onder de jeugd en is al ruim 5.1 miljoen keer bekeken op YouTube. Gumbo Kings staat vervolgens klaar om je te verblijden met de funky groove van New Orleans, in de mix met de rauwe deltablues en de soulvolle melodieën van het oude Memphis. Jupiter & Okwess hebben de ritmes van Congo uit de obscuriteit gehaald om hun superkrachten te onthullen: de krachten van rock en funk, klaar voor elke vorm van muzikale verbinding. De zon gaat vervolgens nog harder schijnen als Goldkimono het podium betreedt. Limburgs trots Rowwen Hèze keert terug op MAIN op de laatste festivaldag. Dat deze thuiswedstrijd een feest gaat worden staat natuurlijk vast!

Met De Laatste Dans wordt Zomerparkfeest zondagavond op multidisciplinaire wijze afgesloten. Beginnend met de korte film ZWEET van collectief DansBlok die een ode brengt aan de nacht. De film vloeit over in een knalfeest onder leiding van dj Lucky Done Gone, ondersteund met visuals en performances.

Nieuw! Creeër je eigen Zomerparkfeest en deel die met je vrienden

  • Sla je favorieten op en stel je eigen blokkenschema samen in de app
  • Deel je programma met vrienden
  • Creeër je persoonlijke homepage met favoriete podia en foodspots

Login met je Zomerparkfeest account

Deel met je vrienden

Kopieër onderstaande url en deel deze pagina met je vrienden.

Url is gekopieerd naar je plakbord

Url kon niet worden gekopieerd naar je plakbord