8-11 AUGUSTUS 2024

Placeholder for Picture Khalif railrodjpgPicture Khalif railrodjpg

Zomerparkfeest brengt ode aan het ZOKS Festival met Khalif Wailin’ Walter

Geplaatst op: 19 juli 2022

Zomerparkfeest zet komende editie collega-festival ZOKS in de schijnwerper. Het Blerickse festival kondigde begin dit jaar aan te stoppen. Zomerparkfeest wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en maakt daarom een prominente plek vrij voor ZOKS Festival op MAIN. Ieder jaar opnieuw een gratis toegankelijk festival organiseren is niet vanzelfsprekend. Zelfs niet als je het al tientallen jaren doet. Dat laat het stoppen van het ZOKS Festival in Blerick goed zien.

ZOKS-sfeer in het park

Zomerparkfeest koestert warme herinneringen aan het Blerickse festival op het Lambertusplein. Mooie zomeravonden met heerlijke blues, Nederlandse toppers als Krezip, Within Temptation en Danny Vera, maar ook met grote namen als 10cc en Level 42. De programmacommissie van Zomerparkfeest dacht dat het daarom een mooi gebaar zou zijn om die typische ZOKS-sfeer nog een keer op te roepen door het festival ruimte te bieden bij Zomerparkfeest. En wel op een topspot zondagmiddag om 16.00 uur op MAIN.

Khalif Wailin’ Walter

Voorzitter Haico Brummans van ZOKS Festival was meteen enthousiast over het idee. ‘Het is gewoon tof om te zien dat er die wederzijdse betrokkenheid is en dat Zomerparkfeest hier bij stilstaat’, zegt Brummans. De ZOKS-organisatie ging zelf op zoek naar een band die paste bij deze ode. Kort nadat Zomerparkfeest het idee opperde, kwam Brummans terug met bluesartiest Khalif Wailin’ Walter en een prijskaartje. De boeking is vervolgens door de programmacommissie van Zomerparkfeest opgepakt en binnengetikt.

Chicago-blues

Khalif Wailin’ Walter maakt groovende Chicago-blues om je vingers bij af te likken. Hij drenkt zijn blues in soul, funk rock en reggae. ‘Het was zo’n act die we al jaren op de ZOKS-bühne wilde. En dat was er zeker van gekomen als ZOKS niet gestopt was’, stelt Brummans. Zondagmiddag 28 augustus zal de ZOKS-voorzitter zelf de aankondiging verzorgen van deze act in het park.

Nieuw! Creeër je eigen Zomerparkfeest en deel die met je vrienden

  • Sla je favorieten op en stel je eigen blokkenschema samen in de app
  • Deel je programma met vrienden
  • Creeër je persoonlijke homepage met favoriete podia en foodspots

Login met je Zomerparkfeest account

Deel met je vrienden

Kopieër onderstaande url en deel deze pagina met je vrienden.

Url is gekopieerd naar je plakbord

Url kon niet worden gekopieerd naar je plakbord