Programma
8-11 AUGUSTUS 2024



Placeholder for 38 DK 20220505 3938 DK 20220505 39
Update Geplaatst op: 25 juli 2023

Zomerparkfeest x Innofest

Zomerparkfeest en Innofest bieden dit jaar 3 ondernemers de mogelijkheid om hun duurzame of sociale innovatie te testen. Door zichzelf voor de leeuwen te gooien, ontvangen de ondernemers relevante feedback waarmee ze hun product of dienst kunnen verbeteren. Kom jij ze een handje helpen? Ze zijn reuzebenieuwd naar jouw mening.

Hieronder vind je informatie over de ondernemers die op het festivalterrein te vinden zijn.

Messcherp
In onze moderne samenleving worden we vaak blootgesteld aan hoge werkdruk, constante stress en een overvloed aan prikkels. Deze factoren kunnen leiden tot overbelasting en uiteindelijk tot een burn-out. Het is dus van belang om manieren te vinden om deze stress beter te kunnen reguleren. Daarom biedt Messcherp adem- en koude trainingen aan aan bedrijven. Ze weten dat het werkt, maar nog niet hoe ze hun verhaal het beste overbrengen. Daarover gaan ze graag met jou in gesprek. Kom jij even langs? In ruil daarvoor zorgen ze dat jij heel even kan ontprikkelen te midden van al het festivalgedruis.

The Water Company
In Nederland kun je op veel plekken jouw lege flesjes inleveren voor statiegeld, maar niet overal in de wereld is dit zo goed geregeld als hier. Daarom heeft The Water Company een biologisch afbreekbare fles ontworpen. De drinkfles blijft 1 jaar goed in de schappen en doet er 2 jaar over om helemaal op te lossen. Dorst? Neem een slokje uit deze fles, want de ondernemers achter deze innovatie willen graag weten wat jij vindt van de look en feel van hun product.

Exoy™ ONE
'Entertainment shouldn’t harm the environment', dat is het motto van Exoy™ ONE. Zij hebben een lichtinstallatie ontwikkeld die mensen dichter bij elkaar brengt en een positief effect heeft op je stemming. Het is gemaakt van milieuvriendelijke materialen en het is gemakkelijk te repareren, waardoor duurzaam gebruik wordt gestimuleerd en elektronisch afval wordt verminderd. Op Zomerparkfeest testen ze de gebruikerservaring en de impact op de stemming van de gebruiker.

Deze tests worden mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, Brightlands Campus Greenport Venlo, LIOF, Ondernemend Venlo, Fontys, Bluehub en Circular Design Group.

Over Innofest
In een tijd van uitdagingen die grenzen en generaties overstijgen, zijn bedrijven nodig die zowel voor profit als voor purpose gaan. Innofest is een springplank voor innovatieve impactondernemers. Door hun product of dienst te testen op festivals, halen ondernemers cruciale feedback op om hun producten verder te ontwikkelen.

Ontdek de kracht van innovatie
Dit jaar is Zomerparkfeest de proeftuin voor 3 duurzame en sociale innovaties. Zomerparkfeest gelooft dat innovatie een belangrijke katalysator is voor een betere en eerlijkere wereld. Daarom krijgen The Water Company, Messcherp en Exoy™ ONE van Innofest een testplek op het festival.

Wil jij meer weten over de innovaties en hun impact? Op zaterdag 19 augustus en zondag 20 augustus om 16.00 uur is er een innovatietour. Hierbij bezoeken we alle innovaties en interviewen we de onderzoekers/ondernemers. Ook kan jij tijdens deze tour al je prangende vragen stellen. Aanmelden is niet nodig. We verzamelen bij TEATRO, let op: dit is een andere locatie dan eerder gecommuniceerd.

Zien we je daar?


Placeholder for IMG 3577 Calluna DenkersIMG 3577 Calluna Denkers

Deze tests worden mogelijk gemaakt door de Rabobank, Brightlands Campus Greenport Venlo, LIOF, Ondernemend Venlo, Fontys, Bluehub, Circular Design Group en natuurlijk Zomerparkfeest.