8-11 AUGUSTUS 2024

Placeholder for Beuzeltime - BeuzelbandBeuzeltime - Beuzelband

Jong geleerd...

Geplaatst op: 09 augustus 2023

Er valt ook veel te ontdekken voor de jongste bezoekers. Op zondagmiddag bieden we een scala aan kindvriendelijke culturele activiteiten die in alle onderdelen van het programma zijn verweven.

In een tot opnamestudio omgebouwde DIXI nemen we met kinderen de WC-potcast op, elke aflevering over een ander onderwerp. Bregt van Deursen, Evelien Kanters en Brandon Grötzinger zoeken verhalen, interviewen en gaan de pot op om je erover te vertellen. Zo vangen ze het festival in een prachtig audiokunstwerk. Wat je ook zeker niet mag missen is De Volle Vuilkar van Schippers&Van Gucht. Twee vuilnismannen stouwen de laadbak goed vol. Knopje indrukken, wachten: klaar. Zo. Alle volwassen en kinderen zijn in de buik van de vuilniswagen beland. Daarbinnen blijken ze niet het enige te zijn dat is weggegooid. Tussen de rommel horen ze stemmen, sommige dingen willen spreken. De Volle Vuilkar is een waanzinnige expeditie!

Niemand minder dan Bennie van Gister neemt je mee op een Shitterend Schijtavontuur, een interactief audioverhaal waarin Bennie via liedjes en spannende ontmoetingen een avontuur in 6 levels beleeft. Al beuzelend doorloopt hij de verschillende levels, beuzelen jullie mee!?

Kom je springen bij Izaline Calister, de koningin van de tumba en Thijs Borsten, de koning van de kinderliedjes? Zij brengen een vrolijk makend liedjesprogramma met een bonte verzameling kinderliedjes uit Curaςao, Aruba en Bonaire. En als je dan nog energie over hebt, kun je zingen, stagediven, airguitar battles spelen, springen en helemaal uit je plaat gaan (echt waar!) bij de Beuzelband.

Op het gebied van theater is er de MinMeerZee. Zij kan niet alleen mooi dansen, maar ze kan ook praten. Misschien kun jij een van haar vragen beantwoorden voordat ze weer in de zee verdwijnt? In TEATRO kom je De Dansers - Als je erop kan staan, is het een vloer tegen. Een tijdloos, fysiek dansverhaal tussen twee mensen die elkaar tillen, steunen, uitdagen en laten zweven, allemaal op een tapijt van 2 bij 3 meter.

Liever een filmpje pakken? Op zondagmiddag staan de deuren van KINO wijd open voor onze jongste bezoekers. We beginnen met BOOM, een korte animatiefilm over twee vogels die hun stinkende best doen om hun eieren te beschermen tegen een gigantische vulkaanuitbarsting. Ook draait de korte film Code Rose. Op open zee landt een flamingo op een vliegdekschip. Hij wordt weggejaagd door de soldaten, maar keert al snel weer terug met zijn soortgenoten om het grijze schip een vrolijker kleurtje te geven.

Op het TERREIN zal de Kunstbende acte de présence geven. Met hun eigen omgebouwde brandweerwagen reizen ze langs de Limburgse festivals om jongeren de gelegenheid te geven in de spotlight te staan voor een divers publiek. Van muziek tot dans en van taal tot theater: elke discipline is welkom!

Niet op zondag, maar op zaterdag tijdens de Picknick der Gebroken Harten presenteert Bibliotheek Venlo een speciale editie van voorleesduo Joris & Jeroen. We gaan ‘bikken met boeken’, want terwijl jullie van je eigen maaltje ‘bikken’, lezen Joris & Jeroen voor vanuit een heuse koningstroon.

Kortom, een bomvol kinderprogramma! Cultureel, speels, educatief, muzikaal: stap in de kinderwereld van Zomerparkfeest. Kijk snel in het blokkenschema voor alle tijden.

Nieuw! Creeër je eigen Zomerparkfeest en deel die met je vrienden

  • Sla je favorieten op en stel je eigen blokkenschema samen in de app
  • Deel je programma met vrienden
  • Creeër je persoonlijke homepage met favoriete podia en foodspots

Login met je Zomerparkfeest account

Deel met je vrienden

Kopieër onderstaande url en deel deze pagina met je vrienden.

Url is gekopieerd naar je plakbord

Url kon niet worden gekopieerd naar je plakbord