8-11 AUGUSTUS 2024

Placeholder for Broken Heart Still 3Broken Heart Still 3

KINO

Geplaatst op: 26 juli 2023

Je ogen uitkijken doe je in KINO, maar liefst vier dagen lang! Met een doorlopend programma bomvol met de beste kortfilms is hier altijd iets te ontdekken, van betoverende documentaires, poëtische fictie tot adembenemende animaties.

Zwoel, mysterieus en dromerig, dat zijn de films Broken Heart en Where the Sun Sleeps. Samen vormen ze een bijzonder liefdesverhaal over twee virtuele geliefden die elkaar voor het eerst ontmoeten. Minstens even broeierig, maar op een heel andere manier, is On Xerxes’ Throne: een prachtig geschoten dystopisch verhaal over vervreemding en verbod. Luidkeels grinniken danwel onbeschaamd schateren doe je bij Rimpels en Tiger, twee zeer komische Belgische korte films over liefde en verlangen.

Documentaires die je absoluut met andere ogen naar de wereld laten kijken zijn 45th Parallel en Bear. De eerste is een indringende monoloog, op zeer bijzondere wijze verteld, over ondoordringbare wett en en vrije ruimte. Bear is een verrassende documentaire over de kracht van blikken, maar ook de duistere kanten van het kijken. De experimentele documentaire Abyss is een kaleidoscopische trip door de ogen van artificiële intelligentie.

Dompel jezelf volledig onder in de Nederlandse dansfilm ZWEET, een ongeremde ode aan de nacht en aan het loslaten. Ook van eigen bodem is de documentaire Neighbour Abdi, waarin de in Somalië geboren Abdi zijn eigen verleden vol geweld naspeelt.

Uiteraard spatten er ook weer enkele bijzondere animatiefilms van het scherm in KINO: Drijf en A Kind of Testament. Op geheel eigen wijze weten beide films een geheel eigen wereld neer te zetten. Absurdistisch, origineel en licht verontrustend. Kortom: animatie om jezelf helemaal in te verliezen.

Nieuw! Creeër je eigen Zomerparkfeest en deel die met je vrienden

  • Sla je favorieten op en stel je eigen blokkenschema samen in de app
  • Deel je programma met vrienden
  • Creeër je persoonlijke homepage met favoriete podia en foodspots

Login met je Zomerparkfeest account

Deel met je vrienden

Kopieër onderstaande url en deel deze pagina met je vrienden.

Url is gekopieerd naar je plakbord

Url kon niet worden gekopieerd naar je plakbord