8-11 AUGUSTUS 2024

Placeholder for ZomerparkfeestZomerparkfeest

Zomerparkfeest gaat volledig over op cashless betalen

Geplaatst op: 06 juli 2022

Komende editie van Zomerparkfeest hoef je niet in de rij voor munten, maar betaal je alle consumpties gewoon met je pinpas of mobiele telefoon aan de toog. Wat betekent dit?

Laten we praktisch beginnen. Zomerparkfeest 2022 werkt volledig zonder munten. Er zijn dus geen kassawagen waar je eerst munten of credits moet kopen voor een drankje. Je kan bij iedere bar en ieder eettentje betalen met je pinpas of smartwatch/telefoon. Dat betekent dus dat je op maandag niet nog munten terugvindt in je zak die je liever had besteed aan een late-night-snack.

Al 80 procent met kaart
Eigenlijk werkt het dus net zo als in de kroeg of op iedere andere plek. Veel mensen hebben al lang geen cash meer op zak en zijn al gewend om cashless te betalen. Zomerparkfeest gaat mee met de heersende trend. Munten werden de laatste editie al in bijna 80 procent van de gevallen cashless afgerekend. Die tussenstap halen we er nu uit. We werken bij de transitie naar cashless samen met Lubee. Zij zorgen voor de levering van de pinautomaten op alle plekken. De partij levert jaarlijks apparatuur aan 300 festivals en evenementen.

Tegoedkaart
De eerste reactie van bezoekers is: maar hoe moet dat dan met rondjes geven in mijn vriendengroep? Nou daar hebben we een oplossing voor: de tegoedkaart. Op het terrein kan een oplaadbare betaalkaart gekocht worden voor 1 euro 15. Deze is zowel met cash als cashless op te laden. Als groep kun je dus budget zetten op één kaart en met deze kaart vervolgens je consumpties betalen. Als je toch liever met cash betaalt, kun je via deze optie dus ook cash op een kaart zetten.

Voorwaarde voor subsidie
Cashless biedt het festival veel voordelen. Zo eisen subsidiënten steeds vaker een accountantsverklaring. Deze wordt alleen afgegeven als de geldstromen van het festival waterdicht in kaart gebracht kunnen worden. Dat is met munten onmogelijk. Die subsidies zijn voor Zomerparkfeest uiterst belangrijk om het festival gratis toegankelijk te houden. Sinds 2017 wordt al onderzoek gedaan naar een gepaste oplossing hiervoor. Die denken we nu te hebben gevonden. Bovendien is het ook veel veiliger om niet met grote sommen cash op het terrein te zitten.

Even wennen
Na twee jaar geen festival georganiseerd te hebben is alles weer even wennen in augustus, dit is dus het uitgelezen moment om deze verandering door te voeren. Juist omdat cashless betalen momenteel vanzelfsprekender is dan ooit, lijkt ons dit een moment om hierop in te springen.

Nieuw! Creeër je eigen Zomerparkfeest en deel die met je vrienden

  • Sla je favorieten op en stel je eigen blokkenschema samen in de app
  • Deel je programma met vrienden
  • Creeër je persoonlijke homepage met favoriete podia en foodspots

Login met je Zomerparkfeest account

Deel met je vrienden

Kopieër onderstaande url en deel deze pagina met je vrienden.

Url is gekopieerd naar je plakbord

Url kon niet worden gekopieerd naar je plakbord